Friday, August 11, 2006

Nokia mikt op social network via de mobiele telefoon

Nokia mikt op social network via de mobiele telefoon donderdag 9 juni 2005
Nokia introduceert nieuwe software voor mobiele telefoons waarmee het bedrijf hoopt een social network onder bezitters van mobiele telefoons te creƫeren.
De software heet Nokia Sensor. Het programmaatje maakt gebruik van Bluetooth om de omgeving te scannen. Als iemand in de buurt (maximaal 10 meter verwijderd) ook Nokia Sensor heeft geinstalleerd, kan de gebruiker gegevens opvragen over deze persoon. Die gegevens zijn eerder ingevoerd door de gebruiker en vormen een soort persoonlijk profiel. Het geheel doet een beetje denken aan social community websites zoals Orkut.com en Frienster.
Volgens Nokia is de software bedoeld als "spontane, gezellige toepassing voor spontane, gezellige mensen". Eerder al is er vergelijkbare software op de markt verschenen, maar dan met als doel dating . Het betreft het Franse programma Proxidating, en zorgt ervoor dat de mobiele telefoon continu scant naar andere telefoons met hierop het programmaatje. Als het gevonden profiel voldoet aan de wensen geeft de telefoon bericht dat een geschikte 'date' in de buurt is.
De Nokia Sensor is beschikbaar voor een aantal Nokia-telefoons, zoals de 3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682 en 7610.

No comments: